Göran_Adlen_4.jpg
Göran_Adlen_2015-7852.jpg
Göran_Adlen_2015-6922-orange.jpg
Göran_Adlen_2015-7327.jpg
Göran_Adlen_2015-7976.jpg
Göran_Adlen_4.jpg

START


TRENDRAPPORT 2016 OCH EN ½


ANMÄL DIG

SCROLL DOWN

START


TRENDRAPPORT 2016 OCH EN ½


ANMÄL DIG

TRENDRAPPORT 2016 OCH EN ½

- Hur kan man förändra sin hjärna på sju timmar?

- Är depressioner verkligen bara inflammationer som kan botas med Omega3 och gurkmeja? 

- Kan verkligen en dator skriva de allra bästa politiska talen? 

- Hur kan man årligen spara 500 miljoner på att få folk att cykla i Danmark? 

- Varför är den allra mesta reklamen helt verkningslös?

- Är det verkligen de introverta man ska anställa? 

- Hur blir man chef över 90 procent robotar och 10 procent mänskliga varelser? 

- Varför visar den nya hjärnforskningen att många av de rekryteringsverktyg som företag använder idag kan betraktas som "sällskapslekar"? 

- Varför blir de goda företagen lönsammare än andra företag? 

- Hur blir man egentligen lycklig på riktigt? 

- Och varför säger jag att detta är den viktigaste trendrapport jag skrivit och varför har jag kallat den ”kärlek, lycka och en himla massa ingefära”?

 

Detta och mycket mycket mer tänker jag ge mina tankar om när jag kör, för tredje året i rad, en komprimerad trendföreläsning av en uppdaterad och helt färsk version av min trendrapport på tre timmar. Helt nytt material så klart, samlade i de femton trender som jag ser som de absolut viktigaste just nu. Var inte rädd för att behöva tänka om, för det behöver du, många gamla sanningar kommer att slaktas brutalt under den här föreläsningen!

Göran_Adlen_2015-7852.jpg

VAR ÄR TRENDRAPPORT 2016


FEMTON TRENDER

VAR ÄR TRENDRAPPORT 2016


FEMTON TRENDER

FEMTON TRENDER BLEV DET I ÅR

Du får höra mina tankar om vad jag tycker är viktigast inom marknadsföring, kommunikation, ledarskap, rekrytering, hälsa, mat, samhälle och mycket mer. Det blir väldigt mycket kring den senaste hjärnforskningen och varför många gamla sanningar som fortfarande predikas kan betraktas som ”ren bullshit” när nya forskningsrön kommit fram.

Likt tidigare år genomför jag först på året en tolvtimmars trendrapport och sedan gör jag en ny i maj! Nedan kan du läsa vad deltagarna som var på tolvtimmars-övningen på Högberga Gård i februari tyckte.

Göran_Adlen_2015-6922-orange.jpg

VAD ÄR TRENDRAPPORT 2016?


OMDÖMEN

VAD ÄR TRENDRAPPORT 2016?


OMDÖMEN

Jag gick därifrån alldeles varm av glädje, spänning och inspiration... 2016 - jag är redo!
— Charlotte Lauterbach
Programledare Moderator Speaker Design
Göran Adlén vidgar vyn om vad som komma skall och det är gediget analysarbete som ligger till grund för kreativa och inspirerande slutsatser. Nu gäller det bara för var individ och organisation att bottna Trendanalysen i sig själva
— Anna Almberg
Expert intern kommunikation, konstnär, föreläsare och professionell coach.
Briljant underhållning när Göran Adlén passionerat presenterade årets Trendrapport. Inspirerad och taggad tar jag med mig massor av nya insikter från en dag på Högberga Gård.
— Karin Rosell
Head of Brand & Marketing, E.ON Sverige AB
Stort tack för trendrapportdagen! Du är en inspiratör av rang och lämnar inget åt slumpen - det känns verkligen att du lagt ned otroligt mycket tid i din research inför Trendrapporten. Imponeras även av hur du lyckas fånga vårt fokus i en hel dag!
— Carianne Röjerås
CR Communication
Tack för otroligt inspirerande dag på Högberga gård!!
Kul, intressant och redigt j-kla bra!
— Robert Kroon
Creative director på Scandinavian Retail center
Göran_Adlen_2015-7327.jpg

Om Göran


GÖRAN ADLÉN

Om Göran


GÖRAN ADLÉN

ÅRETS FÖRELÄSARE

Göran Adlén är en reklammakare och Creative director som arbetat med många internationellt kända varumärken. På sociala medier går han under namnet @trendspanaren.

Idag föreläsare, utbildare, moderator och rådgivare som flera år blivit nominerad och han blev utsedd till Årets Föreläsare 2014 av SAj. Göran har tre år i rad fått hedersomnämnande vid Stora Talarpriset. Han är även vinnare av Svenska Eventakademins NARRENPRISET 2014 (tidigare års pristagare är bland annat Hans Rosling, Benny Andersson, David Lega och Michael Bindefeld) med motiveringen:

”Med suveränt grepp om ord, bild och associationer botaniserar 2014 års narrenpristagare lustfyllt i de trender och mekanismer, som styr och omskapar vår tid och ger en bild av hur framtiden kan komma att se ut. Är en av Sveriges absolut populäraste och mest efterfrågade föreläsare, alltid påläst och passionerad, förnyar sig hela tiden och blandar humor, allvar och kunskap”

Göran Adlén är också författare till flera böcker, bland annat Årets ledarskapsbok 2005, ”framtiden är inte vad den brukade vara”. Han är en entreprenör och kreatör som älskar framtiden, häftiga kreativa idéer och allt nytt som händer. 

Göran_Adlen_2015-7976.jpg

ANMÄL DIG


ANMÄL DIG TILL TRENDRAPPORTEN

ANMÄL DIG


ANMÄL DIG TILL TRENDRAPPORTEN

NU HAR DU CHANSEN ATT BESTÄLLA KÄRLEK, LYCKA OCH EN HIMLA MASSA INGEFÄRA

BASERAT PÅ TRENDRAPPORT 2016-05-24

Fyra böcker har jag skrivit. Egentligen sex om jag räknar med två tjocka trendrapporter. Men jag har aldrig gjort något roligare, svårare och finare än det här. Det här är något helt annorlunda, något mycket större och häftigare. Ett helt fullmatat coffetablemagasin utan en endaste annons. Den väger hela 1,2 kg och är i format 240 x 330 och på hela 148 sidor. Stor tung alltså ! Den innehåller hela min trendrapport och en hel del extramaterial. Jag kan lova det är mycket att läsa. Och den är snygg. Carin Adlén som har designat magasinet har två gånger varit med i finalen på Svenska Designpriset och Knut Koivisto, en fantastisk fotograf har tagit de flesta av bilderna. Så du förstår själv.

Du har nu chansen att beställa magazinet. Upplagan är mycket begränsad. Priset är 440:- + moms. I priset ingår frakt och porto. Vill du beställa fler än 10 stycken så maila mig på goran@adlen.nu så blir det specialpris. 

Så skicka ett mail till magazinet@adlen.nu med alla uppgifter som leveransadress, fakturaadress etc så skickar vi magasinen eller ska jag säga böckerna inom fem arbetsdagar.

 

 

Extrainsatt föreläsning i Göteborg

Med tanke på det stora intresse som det blev i Göteborg har vi satt in ett extra tillfälle i Göteborg den 9 juni mellan 09.00-12.00 på IHM Fabriksgatan 25. Priset är 795:- utan magasin och 1095:- med magasin. Är du medlem i marknadscheferna, MIG eller studerar eller har studerat på IHM så är priset 595:- utan magasin och 895:- med magasin.

Anmälan gör du till event@adlen.nu och du anger namn på deltagarna, kontaktperson och fakturaadress!